کود شیمیایی اوره چیست و چه مزایایی دارد؟

کود شیمیایی اوره چیست ؟

امروزه کشاورزان و باغداران از مواد متعدد و متفاوتی برای تقویت و تغذیه گیاهان خود استفاده میکنند . این مواد که توسط کشاورزان به کار میروند ، از طریق تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه ، آنها را تقویت میکند و به عملکرد های حیاتی آنها بهبود میبخشد .

یکی از این مواد ، کود اوره میباشد که امروزه محبوبیت زیادی بین خریداران کود پیدا کرده است . در این مقاله به معرفی کود شیمیایی اوره و یا همان کود سفید، انواع و مزایای آن و روش مصرف آن خواهیم پرداخت .

فرمول کود شیمیایی اوره

اوره چیست ؟

اوره که به عنوان کاربامید نیز شناخته میشود ،یک ترکیب آلی میباشد . فرمول شیمیایی اوره CO(NH2)2 است . این ماده در ابتدا به شکل آمونیاک بوده و با تجزیه شدن آمینو اسید ها به وجود می آید . در تصویر بالا ساختار اوره را مشاهده میکنید .

بخش بسیاری از تولیدات اوره در جهان ، برای استفاده آن به عنوان کود شیمیایی میباشد که حاوی مقدار زیادی نیتروژن است . اوره بالا ترین مقدار ازت در میان کود های نیتروژن را دارا میباشد . اوره یک ماده کریستالی بی رنگ میباشد که علاوه بر مصارف کشاورزی در صنایع دارویی و تولیدات پلاستیک نیز کاربرد های زیادی دارد .

این مطلب را نیز بخوانید:بهترین کود برای پسته چیست؟
ترکیب اوره ، ترکیبی بی بو ، بی رنگ ، سخت و خنثی میباشد . یعنی نه قلیایی است و نه اسیدی . این ماده درصد حلالیت بالایی در آب دارد و غیر سمی است .
اوره در زندگی موجودات زنده از جمله حیوانات ، انسان ها و گیاهان نقش بسزایی دارد .

تامین اوره برای گیاهان باعث میشود اوره در خاک به اشکال مختلف که برای گیاهان قابل استفاده هستند تجزیه شده و از طریق ریشه ها جذب شود . این فرآیند برای گیاهان بسیار مفید بوده و از طریق تامین مواد مغذی و ضروری برای گیاه ، موجب بهبود عملکرد گیاهان در ابعاد مختلف خواهد شد .

نقش اوره در گیاهان

استفاده کردن از کود مناسب برای گیاهان یک امر حیاتی برای مزارع و باغ هاست . هر نوع کودی که برای گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد با تامین کردن عناصری خاص ، تاثیرات متفاوتی بر روی گیاهان دارن ؛ کود شیمیایی اوره نیز مواد مختلفی را به گیاهان می رساند که موجب تقویت آنها میشود . عنصری که کود اوره برای گیاهان تامین میکند عنصر نیتروژن میباشد .

کود شیمیایی سفید در گیاهان منبع تامین نیتروژن می باشد که عنصری حیاتی و ضروری برای رشد سالم و محصولدهی آنهاست . عنصر نیتروژن در گیاهان وظایف مختلفی را بر عهده دارد که در این بخش تعدادی از آنها را برای شما توصیف خواهیم کرد .

این مطلب را نیز بخوانید: بهترین کود برای گلدهی زعفران

  • افزایش رشد رویشی گیاهان
  • بهبود پنجه زنی گیاهان
  • بهبود توسعه برگ های گیاه و رنگ آنها
  • تشکیل کلروفیل در نتیجه بهبود فرایند انتقال انرژی در سرتاسر گیاه
  • محرکی قوی برای افزایش سرعت رشد گیاهان
  • عنصر نیتروژن ترکیب اصلی پروتئین های گیاهی میباشد
  • تشکیل ساختار سلولی
  • جلوگیری از ریزش برگ ها و محصولات
  • تقویت کلی سیستم گیاهی

این مطلب را نیز بخوانید: نقش نیتروژن در طبیعت

با توجه به اینکه کود سفید به عنوان منبع تامین نیتروژن برای گیاهان عمل میکند و قیمت کود اوره نسبت به سایر کودهای شیمیایی مناسب تر است، تبدیل به یکی از محصولات محبوب کشاورزان در زمینه خرید کود کشاورزی تبدیل شده .

فرمول کود شیمیایی اوره

کود شیمیایی اوره چیست ؟

کود شیمیایی اوره یک ترکیب سفید رنگ و بی بو میباشد که از کربن دی اکسید و آمونیاک تولید میشود . این ترکیب نقطه ذوب بالایی دارد و به همین دلیل ذخیره کردن آن در انبار ها خطر انفجار نخواهد داشت . کود اوره به دلیل داشتن درصد بالایی از نیتروژن به یکی از پرمصرف ترین کود های نیتروژنه تبدیل شده .

نیتروژن نقش مهمی در تولید پروتئین های گیاهی و همچنین کلروفیل دارد درواقع موجب وحود رنگ سبز در گیاهان است و یکی از موارد ضروری برای فتوسنتز است . کشاورزان و باغداران از کود شیمیایی سفید برای تامین نیتروژن (ازت) مورد نیاز گیاهان استفاده میکنند که موجب بهبود رشد و عملکرد محصولدهی گیاهان میشود و سلامت کلی آنها را افزایش میدهد .

کود اوره  در اشکال مختلف از جمله گرانول ، مایع و دانه ای وجود دارد که همه آنها به راحتی در دسترس گیاهان قرار میگیرند و جذب میشوند ؛ به همین دلیل کشاورزان به خرید کود اوره روی می آورند .

این مطلب را نیز بخوانید:کود سولفات پتاسیم + مزایای آن

به طور کلی اوره به دلیل تامین منابع نیتروژن ، برای اکثر گیاهان از جمله گیاهانی که به درصد های بالاتری از نیتروژن نیاز دارند مناسب است . اما برای گیاهانی که نسبت به ازت بیش از حد حساس هستند مضر خواهد بود . گیاهانی که برای رشد سالم به میزان بیشتری از نیتروژن نیاز دارند عبارتند از :

  • سبزیجات
  • میوه ها
  • غلات
  • دانه های روغنی

با این حال کود سفید شیمیایی برای طیف گسترده ای از محصولات زراعی مورد استفاده قرار میگیرد چراکه تمامی گیاهان به عنصر نیتروژن برای رشد و ادامه فعالیت های حیاتی خود نیاز دارند .

انواع کود اوره

کود اوره نیز مانند دیگر کود ها انواع مختلفی دارد که هرکدام از آنها برای به دست آوردن نتایج متفاوتی به کار میروند .

یک مورد از مشهور ترین کود های اوره ، کود اوره فسفات میباشد . در این بخش به معرفی اوره فسفات و ذکر تعدادی دیگر از انواع کود های اوره خواهیم پرداخت .

این مطلب را نیز بخوانید: معرفی بهترین کود برای انگور

کود اوره فسفات چیست ؟

اوره فسفات یک ترکیب شیمیایی کریستالی ، بی رنگ و بی بو است که درصد حلالیت بالا و همچنین نقطه ذوب بالایی نیز دارد . این ترکیب خاصیت اسیدی دارد که آن را با سایر ترکیبات اسیدی سازگار میکند . این ترکیب همانطور که از نامش پیداست ، دارای منابع نیتروژن و فسفر میباشد که دو عنصر بسیار مغذی و ضروری برای گیاهان میباشد . از این رو این ترکیب به یکی از مواد پرکاربرد در زمینه کود و کشاورزی تبدیل شده .

کود شیمیایی سفید دارای ویژگی آزادسازی کنترل شده میباشد به این معنی که  با گذر زمان مواد مغذی را به خاک میرساند که موجب حفظ سلامتی گیاهان ، بهبود عملکرد و محصول دهی گیاه و بهینه بودن جذب مواد توسط گیاه میشود .

درجه PH پایین و ویژگی اسیدی ای که این کود دارد موجب تقویت خواص خاک میشود و نیتروژنی که این کود در دسترس گیاه قرار میدهد ، موجب رشد سریع و سالم آن میشود .

برای خرید و آگاهی از قیمت کود اوره فسفات می توانید با مجموعه نگین کود پارس درتماس باشید.

این مطلب را نیز بخوانید: نقش کود پتاسیم در گیاهان

سایر انواع کود اوره

  • اوره پریل
  • اوره آمونیوم نیترات
  • اوره سولفور (پوشش داده شده با گوگرد)
  • اوره پلیمر
  • نیتروفورم
  • اوره فورمالدئید
  • اوره سوپر گرانول

زمان و نحوه مصرف کود شیمیایی اوره

زمان و نحوه مصرف کود اوره

حال که با ویژگی ها و انواع کود شیمیایی اوره آشنا شدبم ، باید بدانیم چه وقتی بهترین زمان مصرف کود اوره است و روش مصرف کود اوره چیست . تمامی کودها و موادی که برای تقویت و تغذیه گیاهان به کار میروند ، سود ها و مزایایی دارند اما در صورت استفاده بی جا ، بیش از حد و در زمان نا مناسب ، این مزایا میتوانند به آسیب ها و خسارات بزرگی تبدیل بشوند . همچنین با آگاهی از روش و زمان مناسب استفاده از کود میتوانیم مصرفمان را بهینه سازی کنیم .

قبل از هرچیزی باید بگوییم که اطلاعات ذکر شده در این بخش به شکل کلی نوشته شده اند و برای مصرف بهینه تر ، شما به عنوان یک کشاورز یا باغدار که قصد استفاده از کود اوره را دارد ، باید از آنالیز خاک خود و نیاز های آن آگاه باشید . چرا که نحوه و زمان استفاده از کود ها به شاخصه هایی مانند سن گیاهان ، نوع گیاه و شرایط خاک بستگی دارد .

این مطلب را نیز بخوانید: نقش کود فسفات در رشد گیاه

*استفاده بی رویه بیش از اندازه از کود اوره میتواند موجب به وجود آمدن آلودگی در خاک بشود که خساراتی را در پی خواهد داشت.*

نحوه مصرف

تمامی کود ها با توجه به ویژگی هایی که دارند به اشکال مختلف مورد استفاده قرار میگیرند . این کود اقلب به دوشکل توسط کشاورزان به کار برده میشود .

یکی از این روش ها روش بذر پاشی است که در آن مقدار مورد نیاز کود به شکل مستقیم روی خاک ریخته میشود . اوره ای که روی خاک ریخته شده به آمونیوم و نیترات تجزیه میشود و مواد غذایی مورد نیاز گیاه را تامین میکند . در این روش جذب مواد ضروری برای گیاه راحت تر است .

روش دیگر برای استفاده از کود سفید ، روش محلول پاشی میباشد . در این روش کود اوره به دلیل میزان حلالیت بالایی که دارد در آب حل میشود و از طریق تجهیزات مناسب ، به شکل محلول کود بر روی گیاهان پاشیده میشود تا گیاهان آن را از طریق برگ ها و ساقه ها جذب کنند . گیاهانی که اکثرا از این روش برای کوددهی آنها استفاده میشود عبارتند از :

  • گندم
  • غلات
  • سبزیجات
  • سیب زمینی
  • سویا

این مطلب را نیز بخوانید: کود شیمیایی

زمان مصرف

اگر بخواهیم از کود هایی که مصرف میکنیم بهینه ترین و کامل ترین استفاده را ببریم ، باید زمان مناسب برای استفاده از آنها را بدانیم . همچنین گیاهان مختلف در فصول مختلف نیاز های متفاوتی به عناصر دارند و ما باید با توجه به این موارد ، برنامه ای مناسب برای کوددهی گیاهانمان داشته باشیم تا نتایج دلخواه را به دست بیاوریم .

به طور کلی بهترین زمان مصرف کود شیمیایی اوره ، در اواخر زمستان و اوایل بهار است . به عبارت دیگر در زمانی که هوا هنوز به سمت دمای گرم تر حرکت نکرده است .  در این دوره زمانی نیتروژن آزاد شده در خاک توسط گیاهان راحت تر جذب خواهد شد .

همچنین باید بدانید که بهتر است استفاده از کود اوره در دوره های گرم تر سال کاهش یابد چرا که ممکن است افزایش دما موجب تبخیر نیتروژن شود . علاوه بر آن دمای بالایی که در فصول گرم وجود دارد ، ممکن است موجب گیاه سوزی بشود . در نتیجه برنامه ای دقیق برای اثر بخشی کامل کود ها لازم است .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *